Ga naar de inhoud

Wijkfonds

Samen verdienen én samen investeren in de wijk! Hier vind je meer informatie over ons wijkfonds.

Het wijkfonds is open voor aanvragen

Heb je een goed plan om Delfshaven duurzamer te maken en kun je daar financiële ondersteuning voor gebruiken? Met ons wijkfonds willen we je helpen om dat mogelijk te maken. Stuur je plan in naar info@delfshavenenergiecooperatie.nl.

Kijk hier aan welke eisen je plan moet voldoen, hoe je het moet indienen en hoe de beoordeling gaat.

Dien je aanvraag in voor 1 oktober 2024.

Samen sparen voor lokale projecten

De helft van de winst van onze zonnedaken gaat naar ons wijkfonds. Dat is onze spaarpot. Daarmee kunnen we samen investeren in een nóg duurzamer Delfshaven. Bijvoorbeeld in maatregelen om energiearmoede te voorkomen. Of het opwekken van nog meer groene stroom. Of het helpen van mensen met het isoleren van hun huis. Samen beslissen we wat we met het geld uit het wijkfonds doen.

Zo werkt het

Hoe komt het wijkfonds aan haar geld? Heel eenvoudig. Het opwekken van zonne-energie zorgt voor inkomsten. We verkopen de zonnestroom aan een groen energiebedrijf. Na het betalen van onze vaste lasten, houden we winst over. De helft gebruiken we om de inleg van de leden en hun rente terug te betalen. De andere helft van de winst gaat naar ons wijkfonds. Zo zorgen we ervoor dat het geld ván de wijk ook echt in de wijk blijft.

Welke projecten komen in aanmerking?

Onze leden hebben samen besloten waar het geld van het wijkfonds naar toe mag gaan: naar sociale initiatieven, duurzame initiatieven en maatregelen voor isolatie en energiebesparing. En de voorwaarde is dat initiatieven in Rotterdam West worden uitgevoerd.