Ga naar de inhoud

Kom ook Paneel Delen!

Ons nieuwe collectieve zonnedak wordt binnenkort gebouwd! Op het dak van basisschool OBS Delfshaven in de wijk Delfshaven. Word jij ook PaneelDeler? Schrijf je hier in!

Word jij ook PaneelDeler?

Als PaneelDeler sluit jij je aan bij een steeds grotere groep Rotterdammers die samen groene stroom opwekken. In hun eigen wijk. Op grote daken van, bijvoorbeeld, scholen en buurthuizen. Zij zijn allemaal lid van een lokale energiecoöperatie. Zoals Delfshaven Energie Coöperatie.

Iedereen kan meedoen. En als je geen eigen dak hebt, of jouw dak is niet geschikt, dan is PaneelDelen helemaal een goed idee. Maar ook als je al zonnepanelen hebt, kun je gewoon meedoen. Zo dragen we samen bij aan een duurzame wijk en een betere wereld.

Doe jij mee?

Voor € 25 doe je al mee

Om het zonnedak te kunnen financieren, verkopen we PaneelDelen. Oftewel kleine stukjes zonnedak. Een PaneelDeel kost € 25. Het zonnedak wekt minimaal 15 jaar groene stroom op. Je krijgt ieder jaar een deel van je geld terug. In 15 jaar is je inleg volledig terugbetaald.

Ieder jaar krijg je 2,5% rente op je PaneelDeel. Maar je mag natuurlijk ook afzien van rente. Dan blijft er meer geld over voor ons wijkfonds.

En de winst gaat naar de wijk

We verkopen onze groene stroom aan een groene energieleverancier. De winst gaat naar ons wijkfonds. Daarmee sparen we samen voor nieuwe duurzame projecten in Delfshaven. Als PaneelDeler beslis je mee over wat we met dit geld gaan doen.

Wil je helpen het wijkfonds sneller te laten groeien? Dan kun je ervoor kiezen om af te zien van rente op je PaneelDeel.

Lid worden zonder paneeldeel

Lid van Delfshaven Energie Coöperatie

Als PaneelDeler word je lid van de energiecoöperatie. Als lid ben je mede-eigenaar en heb je invloed op wat we doen: we beslissen samen. De contributie gebruiken we voor de ledenactiviteiten.

Heb je weinig geld te besteden, dan kun je kiezen voor een contributie van € 0 per jaar. Je deelt dan niet mee in de opbrengst, maar je kunt wel meepraten over de zaken van de coöperatie.

Heb je iets meer te besteden, dan kunnen we jouw contributie goed gebruiken.

ZOnnedak OBS Delfshaven

Zonnedak OBS Delfshaven

Zonnedak OBS Delfshaven komt op het dak van de school aan de Pieter de Hoochstraat 52 op Coolhaveneiland. De inschrijving hiervoor is gesloten. In maart 2024 wordt het zonnedak geïnstalleerd, en vanaf april 2024 gaan we op deze plek groene, Delfshavense stroom opwekken.