Voor mensen met grote of kleine beurs

Hoe kun je meedoen?

In 2022 gaan drie zonnedaken van Delfshaven Energie Coöperatie van start. De inschrijving is geopend voor deze drie zonnedaken: de Dakparkschool in Bospolder, OBS De Boog in Schiemond de Vierambachtschool en in Middelland-Het Nieuwe Westen. Elk zonnedak heeft een sociaal en solidair model. Dat betekent dat we iedereen rondom de scholen uitnodigen om samen met de coöperatie een zonnedak te realiseren.

Als financierend deelnemer kun je bijdragen door te investeren in zonne-obligaties. Wil je graag meedoen, maar kun je niet financieren? Er is ook ruimte voor € 25-deelnemers. Op deze manier kun je deelnemen als je in een van de postcodegebieden rondom het dak woont. Financiers zijn niet gebonden aan het postcodegebied. Iedereen die meedoet aan een zonnedak wordt ook lid van Delfshaven Energie Coöperatie.

Zo bouwen we een zonnedak in de wijk

 • Stap 1

  Op zoek naar een groot dak

 • Stap 2

  Rekenen en praten zodat iedereen mee kan doen

 • Stap 3

  Klaar om deelnemers te zoeken

 • Stap 4

  Genoeg deelnemers? De zonnepanelen mogen op het dak

 • Stap 5

  We wekken duurzame energie op en delen de opbrengst

Financierende deelnemer

Iedereen kan meehelpen om een zonnedak te financieren door te investeren in zonne-obligaties. Zo’n obligatie kost € 200. Je legt eigen geld in en daar krijg je dubbel iets voor terug: elk jaar 2,5% op je bankrekening en 2,5% in het wijkfonds. En dat 15 jaar lang, de looptijd van het project.

Als het project is afgerond heb je je inleg terug, met persoonlijk én gezamenlijk rendement.

Je kunt meedoen vanaf één obligatie. Met elke extra obligatie groeit niet alleen je eigen rendement, maar dus ook je bijdrage aan het wijkfonds!

€ 25-deelnemer

Wij vinden het belangrijk dat duurzame energie niet alleen toegankelijk is voor mensen met ruimte om te financieren, maar ook voor buurtbewoners met minder geld. Kleine beurs? Je kunt ook meedoen als € 25-deelnemer.

Met dit sociale lidmaatschap leg je eenmalig € 25 in. Daar krijg je twee dingen voor terug: elk jaar € 25 voor jezelf én een bijdrage aan het wijkfonds.  Dat wordt betaald uit de opbrengst van het zonnedak, 15 jaar lang.

Let op! Voor elk zonnedak is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik heb interesse in een toekomstig zonnedak

Aanhef*
Alleen het getal
4 cijfers en 2 letters zonder spatie
Hidden
Hidden
Hidden
E-mailadres en bevestig e-mailadres*
Akkoord*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Groei mee met Delfshaven Energie Coöperatie!

dec_site_visualisatie_v07
Contactformulier

Heb je een vraag, wil je helpen? Stuur ons een berichtje.