Ga naar de inhoud

Start ledenwerving eerste zonnedaken op energiemarkt

Op zaterdag 9 oktober van 13:00 tot 16:00 landt Energieplein BoTu bij de markt op het Visserijplein.

Op zaterdag 9 oktober van 13:00 tot 16:00 landt Energieplein BoTu bij de markt op het Visserijplein. Hier zijn verschillende initiatieven en projecten op het gebied van duurzaamheid en energietransitie in de wijk te vinden. Van bewonersinitiatieven als milieucoaches en Delfshaven Energie Coöperatie tot sociale ondernemingen als Wijkenergie Werkt en de aanpak aardgasvrij van gemeente, Havensteder en Eneco. Je vindt hier informatie over wat er speelt in de wijk, wat het betekent voor jouw huis en ook wat de kansen zijn.

Voor Delfshaven Energie Coöperatie is dit moment ook het startsein om te gaan werven voor de eerste twee collectieve zonnedaken in Delfshaven. Na het ondertekenen van de intentieverklaring in 2020 voor OBS Dakpark in Bospolder en OBS de Boog in Schiemond is er veel werk verzet om subsidie en financiering voor de daken te organiseren. Zodat iedereen -ongeacht de grootte van hun portemonnee- mee kan doen met duurzame elektriciteit. Daarvoor hebben de Rotterdamse Energiecoöperaties gezamenlijk Energie van Rotterdam opgericht, om zo slim samen te werken om de komende 5 jaar 90 collectieve zonnedaken in Rotterdam te ontwikkelen.

Voor de eerste twee daken in Delfshaven gaat vanaf zaterdag de ledenwerving beginnen. Dat doen we in eerste instantie dicht bij mensen in de wijk, bij de scholen en in verschillende wijknetwerken. In samenwerking met lokale milieu- en energiecoaches die mensen -in hun eigen taal- ook kunnen helpen met het besparen van energie. En dus ook geld, niet onbelangrijk in een tijd waarin de energieprijzen stijgen. En de zonnepanelen worden geïnstalleerd door Wijkenergie Werkt, waar mensen uit de wijk ook een opleiding tot zonnepaneel-installateur kunnen volgen.

Vanaf nu tot eind van het jaar willen we 140 leden werven. Naar verwachting worden de zonnepanelen dan in het 2e kwartaal van 2022 geïnstalleerd waarna we samen duurzame elektriciteit in eigen wijk op kunnen wekken. En het volgende dak dient zich daarna al weer aan; de Vierambachtschool in Middelland-Het Nieuwe Westen. Woon je in Delfshaven en wil je iets goeds doen voor je eigen portemonnee en het klimaat? Laat dan je gegevens achter op de website: https://delfshavenenergiecooperatie.nl/doe-mee/ of kom zaterdag 9 oktober naar Energieplein BoTu.