Ga naar de inhoud

Opening 4e dak was een feestje.

Nu is installatie echt officieel. Onze vierde installatie met zonnepanelen is van start. Mieke van Duijn van OBS Delfshaven en onze voorzitter Robbert de Vrieze staken de stekker er in.

De panelen lagen er al een tijdje maar je moet zo'n nieuw dak toch echt vieren. Op dinsdag de 21e was het zover. Een feestje voor de kinderen van de school, de ouders en natuurlijk ook de leden van de coöperatie.

Mieke van Duijn, directeur van OBS Delfshaven benadrukte het belang van de zonnepanelen op het dak van haar school. "We moeten allemaal wat doen om de verandering van het klimaat tegen te gaan en duurzamer gaan leven. Dan moet je ook als school het voorbeeld geven. Dat doen we met deze installatie. De kinderen bij ons op school en de ouders zien dat ook. Bovendien leveren we stroom aan de buurt. Dat draagt bij aan onze verbinding met de buurt."

Ook Alvin van Dijk van de wijkraad onderstreepte het belang van deze installatie. "Dat buurtbewoners zelf geld bij elkaar brengen en zo'n project realiseren kunnen we alleen maar toejuichen. Dat verbindt. Iedereen die bijdraagt aan een duurzame en groene buurt nodigen we van harte uit om ook de ondersteuning van de wijkraad te vragen.

Wie wilde kon zichzelf er van overtuigen dat de zonnepanelen er echt lagen. Met de hoogwerker omhoog en net over het randje kijken. Voor iedereen met een mooi uitzicht als bonus en voor de kinderen een spannende kermisattractie.