Duurzame energie voor alle bewoners

  daar maken we werk van

Geen geld of dak? Toch zonnepanelen!

Je wilt zonnepanelen en hebt geen eigen dak? Of geen geld om ze zelf te kopen? Daar hebben we een oplossing voor: collectieve zonnedaken. Ofwel, zelf je energie opwekken op een dak ergens in de wijk. Dat is eenvoudig, een kleine investering is voldoende en het levert altijd winst op. Woon je in Delfshaven (postcodes 3025, 3026, 3029, 3028, 3027 of 3024)? Dan kun je lid worden van Delfshaven Energie Coöperatie.

Klinkt bijna te mooi om waar te zijn? Door subsidies en gunstige leningen worden de zonnepanelen voorgefinancierd. Zo kun je voor weinig geld mede-eigenaar worden van het zonnedak en deel je in de winst. Samen besparen we geld, energie én CO2. En we dragen bij aan een schonere wereld en een veerkrachtige wijk.

Voordelen
  • Het levert geld op! Deelname kost eenmalig € 35 en levert je 15 jaar lang € 35 per jaar op. Dat betekent in totaal € 525.
  • Samen sparen we ook nog eens zo’n € 4.000 per jaar in een wijkfonds. De leden van Delfshaven Energie Coöperatie beslissen zelf wat ze hiermee doen.
  • Door lid te worden help je de wereld duurzamer en schoner te maken. Voor onszelf en onze kinderen.
Zo werkt het
  • Je schrijft je in als lid voor deelname aan een zonnedak via dit formulier en betaalt eenmalig € 35.
  • Vanaf het einde van het eerste zonnejaar ontvang je als deelnemer € 35 zonnerendement per jaar.
  • Op de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering beslissen de leden samen wat ze doen met het wijkfonds en eventuele extra stroomopbrengst.
Vragen?
  • Wil je meer weten, bijvoorbeeld over wat het financieel betekent?
  • Wil je zelf nog meer energie (en geld) besparen? We werken samen met lokale taal,-energie- en milieucoaches. Zij kunnen jou helpen om lid te worden en zelf nog meer energie (en geld) te besparen.
  • Wil je misschien een opleiding om zonnepanelen te installeren? We werken namelijk samen met Wijkenergie Werkt.
  • Of heb je interesse om via crowdfunding te investeren in lokale zonnepanelen tegen een rendement tussen 2,5 en 3,5%?

Neem dan contact met ons op.

Groei mee met Delfshaven Energie Coöperatie!

dec_site_visualisatie_v07
Lid van de coöperatie?

Doe je mee aan een project van de Delfshaven Energie Coöperatie? Dan word je lid van de coöperatie. Wat houdt dat in? Coöperatie betekent dat alle leden samen eigenaar zijn en beslissingen nemen. Kortom, we zijn samen de baas. Wat doen we bijvoorbeeld met de winst? En zijn er andere leuke dingen die we kunnen doen? Om dat te bepalen komen de leden af en toe bij elkaar. Het is vooral erg leuk om op deze manier andere wijkbewoners te ontmoeten. En, niks moet, je bepaalt zelf hoe actief je bent bij de coöperatie.